wkwkwkwkwkw

Hacked By: PANGLIMA GAGAK HITAM


-=[| We Come In Peace , Hostility Is Not Our Way |]=-


Dragon Force | Rileks Crew | Hexor Crew | Belalang | Anonymous | You.. :)

Dec 28, 2010

Teka-Teki Imam Al-Ghazali Tentang Dunia


Suatu hari, Imam Al-Ghazali berkumpul dengan murid-muridnya lalu beliau ber-Teka Teki :

Imam Ghazali = "Apakah yang paling dekat dengan diri kita didunia ini?"
Murid 1 = " Orang tua "
Murid 2 = " Guru "
Murid 3 = " Teman "
Murid 4 = " Kaum kerabat "


Imam Ghazali = " Semua jawaban itu benar. Tetapi yang paling dekat dengan kita ialah MATI . Sebab itu janji Allah bahawa setiap yang bernyawa pasti akan mati (QS: Ali-Imran :185).



Imam Ghazali = " Apa yang paling jauh dari kita di dunia ini ?"
Murid 1 = " Negeri Cina "
Murid 2 = " Bulan "
Murid 3 = " Matahari "
Murid 4 = " Bintang-bintang "


Iman Ghazali = " Semua jawaban itu benar. Tetapi yang paling benar adalah MASA LALU. Bagaimanapun kita, apapun kenderaan kita, tetap kita tidak akan dapat kembali ke masa yang lalu. Oleh sebab itu kita harus menjaga hari ini, hari esok dan hari-hari yang akan datang dengan perbuatan yang sesuai dengan ajaran Agama".




Iman Ghazali = " Apa yang paling besar didunia ini ?"
Murid 1 = " Gunung "
Murid 2 = " Matahari
Murid 3 = " Bumi "


Imam Ghazali = "Semua jawaban itu benar. Tapi yang besar sekali adalah HAWA NAFSU (QS: Al A'raf: 179). Maka kita harus hati-hati dengan nafsu kita, jangan sampai nafsu kita membawa ke neraka."



Imam Ghazali = "Apa yang paling berat didunia ini ?"
Murid 1 = "Baja"
Murid 2 = "Besi"
Murid 3 = "Gajah"


Imam Ghazali = "Semua jawaban itu benar. Tapi yang paling berat adalah MEMEGANG AMANAH (QS: Al-Azab : 72). Tumbuh-tumbuhan, binatang, gunung, dan malaikat semua tidak mampu ketika Allah SWT meminta mereka menjadi khalifah pemimpin di dunia ini. Tetapi manusia dengan sombongnya berebut-rebut menyanggupi permintaan Allah SWT sehingga banyak manusia masuk ke neraka karena gagal memegang amanah."



Imam Ghazali = " Apa yang paling ringan di dunia ini ?"
Murid 1 = " Kapas"
Murid 2 = " Angin "
Murid 3 = " Debu "
Murid 4 = " Daun-daun "


Imam Ghazali = " Semua jawaban kamu itu benar. Tapi yang paling ringan sekali didunia ini adalah MENINGGALKAN SOLAT . Gara-gara pekerjaan Kita atau urusan dunia, kita tinggalkan solat."



Imam Ghazali = " Apa yang paling tajam sekali didunia ini "
Murid- Murid dengan serentak menjawab = " Pedang "


Imam Ghazali = " Itu benar . Tapi yang paling tajam sekali didunia ini adalah LIDAH MANUSIA. Kerana melalui lidah, manusia dengan mudahnya menyakiti hati dan melukai perasan saudaranya sendiri."



p/s--> aku pun tak terpikir untuk memberikan jawapan camni.. Subhanallah..

Cara-Cara Meningkatkan Kemahiran Berfikir

       Otak manusia pada dasarnya merupakan komputer biologis. Ia membutuhkan makanan, oksigen, dan ia juga perlu latihan. Anda dapat melakukan beberapa hal untuk meningkatkan kekuatan otak dengan melatihnya, memodifikasi, atau bahkan memanipulasinya. Anda mungkin tidak akan menjadi seperti Einstein, namun hal ini juga bukan alasan untuk tidak membuatnya menjadi lebih baik. Hal-hal di bawah ini akan membuat otak Anda bekerja lebih baik.



1. Ambillah dos EPA secukupnya




EPA adalah bahan kimia dalam minyak ikan yang merupakan makanan bagi otak, setiap orang pasti sudah mengetahuinya, jadi mengapa tidak memberikannya kapsul minyak ikan setiap hari untuk meningkatkan kekuatannya. Kajian menunjukan bahwa minyak ikan dapat memfasilitasi peningkatan aktiviti pada otak, memperlancar peredaran darah, meningkatkan memori dan konsentrasi.


2. Seks secara teratur
 




Berhubungan seks dapat melepaskan senyawa kimia yang dapat meningkatkan kekuatan otak menurut buku terkini Teach yourself and Training your brain yang ditulis oleh pengajar senior dan seorang ahli biologi. Seks adalah bentuk sempurna dari latihan, yang juga meningkatkan peredaran darah ke otak. Ia dapat mengurangi stress dan ketegangan yang menurunkan efisiensi kinerja otak.


3. Selesaikan sebuah teka teki
 





Teka-teki silang, Sudoku atau yang lainnya dapat membuatkan otak anda berada pada kondisi terbaik. Sama seperti otot, jika anda tidak berlatih secara kerap, ia akan kehilangan kemampuannya untuk bekerja secara maksima.


4. Pergi berjalan kaki
 




Udara segar  dapat menyegarkan fikiran dan mengurangkan percakapan mental yang mengganggu logika dan fikiran konstruktif. Berjalan dan bersiar-siar di pinggir kota, dekat sungai atau sekadar di taman akan membantu anda menenangkan fikiran selain melegakan minda anda dari stress di tempat kerja.


5. Mempelajari bahasa baru
 




Mempelajari bahasa baru dapat meningkatkan daya ingatan dan melancarkan pergerakan darah di dalam saraf otak secara tidak sengaja selain mampu menguatkan daya tumpu yang tinggi.


6. Tertawa
 




Ketawa bukan saja merupakan penawar terbaik, malah ia juga dapat meningkatkan fungsi otak dan menstimulasi kedua sisi otak pada masa yang sama. 


7. Menjadi kreatif
 




Melukislah atau pelajari bermain alat muzik. Cipta sesuatu yang baru dan menarik. Pelajarinya dengan bersungguh-sungguh dan ianya menyeronokkan. Menjadi kreatif memungkinkan anda untuk menemukan solusi baru untuk permasalahan yang sudah lama dan meningkatkan kesedaran pada masa yang sama.


8. Belajar melempar barang
 




Riset dari Universiti Regensburg di Jerman memindai otak dari seorang juggler(pemain sulap yang melemparkan barang) dan menemui bahawa kegiatan ini dapat meningkatkan struktur otak. Setelah berlatih selama tiga bulan, otak akan menunjukan peningkatan signifikan pada dua bahagian, iaitu bahagian mid-portal dan posterior, intraprietal sulcus, dan kiri. Ia juga membuatkan otak kita sentiasa konsisten dan tepat dalam melakukan sesuatu perkara. bak kata pepatah 'practices make perfect'.


9. Berhubungan dengan sifat keanak-anakan anda
 




Einstein pernah berkata bahawa imaginasi lebih penting daripada pengetahuan dan ia menggunakannya pada beberapa eksperimen yang akhirnya membuatnya menemukan perhitungan paling terkenal sepanjang masa (E=MC2).

Cubalah lihat anak-anak, mereka penuh dengan imaginasi, dan mereka belajar lebih banyak pada tahun-tahun awal kehidupan mereka lebih daripada apa yang kita pelajari selama satu dekad. Bebaskan fikiran anda dari penjara fikiran seorang dewasa dan anda akan menemui cara berfikir yang belum pernah ada sebelum ini. Anda juga mungkin akan membuat penemuan yang lebih besar pada hari yang berikutnya.



p/s--> Renung-renungkan dan Selamat Beramal! :D

Dec 23, 2010

100 Hari Sebelum Kematian

quran bismillah

100 hari sebelum kematian:
Ini adalah tanda pertama dari Allah kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka-mereka yang dikehendakinya. Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma sama ada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar. Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil.

40 hari sebelum kematian:
Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arasy Allah. Maka malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi malaikat maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih akan merasakan seakan-akan bingung seketika.

7 hari sebelum kematian:
Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba- tiba ianya berselera untuk makan.

3 hari sebelum kematian:
Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu di antara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti. Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

1 hari sebelum kematian:
Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.

Tanda akhir sebelum kematian:
Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.

Kubur/liang lahat Setiap Hari Menyeru kepada Manusia Sebanyak 5 Kali.
1. Aku rumah yang terpencil, maka akan senang dengan selalu membaca Al-Quran.
2. Aku rumah yang gelap, maka terangilah aku dengan selalu sholat malam.
3. Aku rumah yang penuh tanah dan debu, bawalah amal soleh yang menjadi hamparan.
4. Aku rumah ular berbisa, maka bawalah amalan Bismillah sebagai penawarnya.
5. Aku rumah pertanyaan Munkar dan Nankir, maka banyaklah bacaan Laa illaa ha illallah,  
    Muhammadur Rasulullah?supaya kamu dapat menjawabnya.

p/s--> sumber : Tausyiahislamiyyah

Dec 19, 2010

[Tips]: Track Your Friend's Position From Their Mobile Phone!

    Ketahui posisi kawan korang dengan mengesan hanphone diorang.. Tetapi ini bukanlah untuk si kaki-kaki spy ye.. hehe. Mana lah tahu kalau kawan-kawan korang sesat ke.. korang boleh detect diorang dan bagi panduan di dalam map macam dalam google map tu je.. Tapi xtaw lah kalau pakai lagi ke x kan, pasal sekarang ramai yang da pakai GPS kan.. huhu. Semuanya boleh dilakukan di


      First, korang bukak website ni..But korang kena translate dulu okay, ini kerana website ini milik czech..Kalau tak korang boleh pilih select language kat atas sekali hujung belah kanan korang dengan memilih english.. Then korang daftar je macam biasa untuk buat account.. Lepas tu korang pergi dekat home balik dan pergi pada download. Pilih Operating System(OS) yang hanphone korang pakai.. OS yang di-offer-kan hanyalah Symbian dan Windows Mobile.. Antara phone yang support OS ini ialah Nokia dan handphone atau smartphone keluaran Microsoft. Yang lain aku kurang pasti.. Lepas install software ini dalam phone korang, registration akan dibuat. Daftarlah emel korang yang korang gunakan di dalam website tadi.. Kemudian nama handphone will be automatically appear on the telephone's list.. Select one and your position will be shown on the map! The track also will appear if you go to another places. 

Here are the picture for your guide:

Translate page first > Register > Download


Install > Register > Turn On 


Select phone > Here they are! :D


WARNING: Benda ni akan online pada handphone korang.. So mungkin akan charge beberapa sen.. Tak sampai seringgit pun.. Lebih kurang korang pakai GPS/Garmin je pun.. So, jangan lupa switch status off and exit bila korang x pakai ye.. 

p/s --> Ada sebarang soalan dan pertanyaan? atau korang wat x jadi-jadi? comment here! hehe 

[Pics]: Most Complex Paper Folding Arts






p/s --> fuhh sapelah sanggup buat benda-benda mcm ni.. creative betul.. Antara hobi yang impressive.

[Facts]: Ketahui Rahsia Tidur Anda dan Makna Di Sebalik Posisi Tidur Anda


Fakta Tentang Tidur Anda









      Rahsia Posisi Tidur Anda     













 p/s --> Cubalah check korang dalam kategori yang mane satu.. hehe :D

Dec 12, 2010

[Tips]: Youtube and Facebook -ing Tips..

YouTUBE

Kalau korang boring tunggu youtube streaming video terlalu lama.. here's the solution :)
       
       Play snake game on youtube... cara-cara :
            - Buka video dan tunggu streaming keluar                                 
            - Bila video streaming hold ctrl + left arrow key + up arrow key serentak
            - Cara alternatif, hold left mouse button + left arrow + up arrow
            - Now you'll see that streaming circle start to move like a snake
            - Control the movement of the snake using the arrow key 
            - Try to get dark background to increase visibility
                          Have Fun! :)

       




Facebook

(1) Photozoom

Berita baik buat si Stalker dan si Photographer... Korang boleh view gamba dengan lebih cepat tanpa perlu click.. Korang tak perlu click dan tunggu gamba untuk streaming.. Korang letak je mouse kat gamba, gamba akan full view beserta caption sekali.. button untuk on/off juga disediakan kalau korang da naik rimas.. hehe. Easier and Faster!

     First, download the : - extension for google chrome here!
                                         - add-on for mozilla firefox here!  

               Then just install and play!! xD



(2) Update your status
   
 And update your status via : - via Blackberry
                                                  - via iPhone
                                                  - via Android
                                                  - via Windows Phone 
                                                  - and many more...


click here and just click on your device! here!

--> p/s : Just simple.. kalau korang buat tak jadi, komen sini ya :D




Dec 3, 2010

[Pic]: Gambar makam Nabi-Nabi lain yang belum pernah anda lihat







Makam Nabi Daud a.s (Israel)



Nabi Muhammad s.a.w (Madinah)




Tapak Kaki Nabi Adam a.s (Sri Lanka)


Amma Hawwa ( Jeddah) 


Abeel, anak Nabi Adam a.s (Jordan)



Another view of grave of Abeel


 

Makam Nabi Ibrahim a.s (Mekah)






Makam Nabi Lut (Iraq)



 
Makam Nabi Saleh




Makam Nabi Musa a.s (Israel)




Makam Nabi Shoaib



 
Makam Nabi Harun




Makam Nabi Zakaria




Makam Nabi Yahya




Bibi Amina (outside Mekah)




Bibi Halima (outside Madina)




Abu Talib (Mekah)




Bibi Khadija (Mekah)






Bibi Fatima Zahra




Bilal (Damascus)




p/s --> Subhanallah! Sila tegur jika ada yang salah or terdapat kesalahan. Ada sebarang kritikan dan cadangan tentang post ini? comment below. Thank you :)